<

OBSERVATORIUM OP LAND-ART-DIESSEN - september 2008

rampgebied in bos
genus loci - locatie van rampgebied

Geïnspireerd door de omgeving presenteren meer dan twintig kunstenaars een kunstwerk in en langs rivier "de Reusel" en in het bos "Turkaa" te Diessen (N.Br).
De kunst-wandelroute LAND-ART-DIESSEN is gratis toegankelijk, dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang van zondag 14 september t/m zondag 28 september en start op Molenstraat 17a te Diessen (gem. Hilvarenbeek). Iedereen kan de route zelfstandig lopen aan de hand van de beschrijving die aan het begin gratis meegenomen kan worden.

Evenals de meeste andere deelnemers, hebben wij, Maarten Fleuren en Kees Reijnen, een nieuwe installatie gemaakt speciaal toegesneden op deze locatie.
In het bos van de Turkaa bevindt zich een vreemde open plek. Ontstaan door bliksem, windhoos of ongekend natuurgeweld. Menselijk ingrijpen valt ook niet uit te sluiten als oorzaak. Het hart van dit rampgebied, deze onplek, was zodoende de voor de hand liggende plaats om een observatorium op te richten ter bevordering van onderzoek naar oorzaak en gevolg...


De officiele openingshandelingen werden verricht door de burgemeester van Hilvarenbeek op zondag 14/09/2008 om 13.30 uur.

1 van 5 observatoria

kindergeluid


Hieronder een korte impressie van landart-2008-Diessen:

Deelnemende kunstenaars:
Iris Bouwmeester
Aurelia van der Burght
Carla Cremers
Maarten Fleuren
Johannes Gérard
Gonny Geurts
Cees Gunsing
Trixxx van Hoof
Maria Klerx
Arjen Knook
Mirjam Korse
Marita Kratz
Mieke Manders
Franka van Neerven
Kees Reijnen
Gebi Rodenburg
Esther Smits
Marjolein Smolders
Ine van Son
Marie-Line van Vuuren