<

[ DARWIN VERSUS GOD ] 2007

Een project van werkplaats l'Avventura uit Tilburg met de bijdrage van Maarten Fleuren en Kees Reijnen

Met rode vastgeklonken oren bezien de filosofen in safaripark Beekse Bergen onze wereld


filosofen van kees

'on the origin of species' van maarten

bezoekers op rondleiding
darwin PERSBERICHT

L’Avventurapicknick:

Darwin versus God

De finale: het Hoe en het Wat

                                                                                      

(beeld Kees Reijnen en Maarten Fleuren)

Op 14 oktober a.s. organiseert Multidisciplinaire Werkplaats L’Avventura voor het derde en laatste jaar op rij een picknick waarin Darwin God het hoofd biedt, of andersom. Filosofen, natuurkundigen, theologen, biologen, beeldend kunstenaars, dichters, essayisten en publicisten bediscussiëren met elkaar en publiek de vraag naar de wortels van ons bestaan in termen van evolutie, creationisme, intelligent design en recreationisme. Na Moerenburg en Peerke Donders in respectievelijk 2005 en 2006 vindt de literair-filosofische happening dit jaar plaats op Safaripark de Beekse Bergen. Gezien de onlangs weer opgelaaide discussie over de aard van het beestje en de oorsprong van de homo sapiens, naar aanleiding van de ‘Bokito-aap-wil-vrouw-affaire’, een uitermate passende locatie, temidden van primaten en andere soortgenoten.


Nadat bezoekers vanaf de ingang van de Beekse Bergen via een door het kunstenaarsduo Leonard Bedaux & Jeroen Opstelten vormgegeven Magical Mystery Tour anno 2007 op de plaats van bestemming zijn gearriveerd, fêteert beeldend en culinair kunstenaar Jan Hein van Melis hen met zijn in RAL 2009 gestoken mobiele gastronomie op een gedenkwaardige picknick. Nadien kunnen mensen zich naar keuze op weg begeven met de dichters, kunstenaars, biologen en wetenschappers. Singer/songwriter/animator/beeldend kunstenaar Demian Geerlings zorgt er samen met de muzikanten Tom Wolkers, Huub Smit en Leon van Egmond voor dat er auditief het nodige te beleven valt. Het programma wordt zo ingericht dat ook de jongere bezoekertjes, al dan niet met hun ouders, op even leerzame als vermakelijke wijze, aan hun trekken komen.


Aan het afsluitend debat, onder leiding van drs. Luc Jeurissen, nemen deel emeritus hoogleraar in de fysica aan de universiteit van Leiden dr. Frans Saris, de gebroeders (Frank en Maarten) Meester, filosoof-biologen te Amsterdam, dichter en filosoof drs. Victor Vroomkoning, drs. Youssef Azghari, arabist (onder voorbehoud), drs. Jacques Kaandorp, manager dierenpark Beekse Bergen.


Voorts werken o.m. mee: voormalig stadsdichter, schrijver en performer Nick J. Swarth, Kees Reijnen (beeldend kunstenaar), Maarten Fleuren (beeldend kunstenaar), Bart van Dijk (schrijver), Boy Jonkergouw (acteur, dichter), Demian Geerlings (singer/songwriter, animator), Tom Wolkers (zanger gitarist), Huub Smit (contrabassist), Leon van Egmond (mondharmonica, blaasinstrumenten), Jan Hein van Melis (culinair en beeldend kunstenaar), Leonard Bedaux (beeldend kunstenaar), Jeroen Opstelten (beeldend kunstenaar).

Het wordt een gedenkwaardige dag kortom, ook voor de kinderen!!


AGENDAGEGEVENS


Picknick Darwin versus God, de Finale: het Hoe en het Wat

Datum:         zondag 14 oktober 2007

Tijd:               11.00 – 14.00 uur

Toegang (inclusief lunchpakket en bezoek aan de Beekse Bergen) :             

volwassenen EU 25,= pp

                       studenten EU 19,= pp

                       kinderen EU 15,= pp

locatie:         Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 31
5081 NJ Hilvarenbeek

                 

Meer informatie en reserveren via reserveren@lavventura of bellen met
06 48 46 80 (Bregje Delrue)
of
06 22 800 638 (Ingrid Luycks).

www.lavventura.nl

Vanwege de verwachte grote belangstelling is het raadzaam z.s.m. te reserveren.Vanwege het vertrek met bussen dient u op tijd, NIET LATER DAN 11.00 UUR aanwezig te zijn bij de ingang van Safaripark de Beekse Bergen.

HET PROGRAMMA GAAT ALTIJD DOOR, OOK MET SLECHT WEER! Het is raadzaam gemakkelijke (warme) kleding te dragen.

Route:

Met de auto
Safaripark Beekse Bergen ligt aan de provinciale weg N269 tussen Hilvarenbeek en Tilburg. Vanaf de A-58/N269 geven de blauwe ANWB-borden de route naar Beekse Bergen aan. 
Openbaar vervoer
Raadpleeg voor de meest optimale route 0900-9292 of kijk op www.9292ov.nl. Trein richting Tilburg Centraal. Vanuit Tilburg neem je bus 142 richting Eindhoven of bus 143 richting Reusel of de treintaxi.